28 Nisan 2009 Salı

Nesin Vakfı


Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan. Bu cümleyi belki de ilk kez içimden gelerek söylüyorum. Bu 23 Nisan’da, 23 Nisan’ın gerçek bayram olduğunu anladım.23 Nisan bana klasik şiirler ,içi boş ,’Ah o mavi gözlerin,sarı saçların,nerdesin Atam’gibi sadece zorunluluk hissi ile yapılmış konuşmalar ve protokolü andırıyor.Ancak bu 23 Nisan farklıydı.Bu 23 Nisan bayramdı.

Danışman Hocamız İlhan Hoca’nın bizi bilgilendirmesi ve daveti ile 23 Nisan günü Atatürkçü Düşünce Kulubü üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Nesin Vakfı’na gittik. Vakıf diyince aklınıza öyle sıkıcı,kimsenin konuşmadığı,sıkı disiplinin olduğu bir yer gelmesin.Zaten orası Çocuk Köyü.Çocuk Köyüne vardığımızda 23 Nisan’ın çocuk bayramı olduğunu fark ediyoruz.Köyde 25 çocuk kalıyormuş,ancak o gün her yerde çocuklar var.Biz de onları görünce çocukluğumuzu hatırlıyor ve çocuk oluyoruz.Bazılarımız yüzünü boyuyor,bazılarımız balon şişiriyor,kaydıraktan kayıyoruz,tahterevalliye biniyoruz.Çocuklarla oyunlar oynuyoruz.Köyde kalan çocukların hazırladıkları tiyatro ve dans gösterisini izleyip onları alkışlıyoruz.Getirdiğimiz meyve fidanları dikiyoruz,gelecek sene meyvelerini yemeğe gideceğiz.İlhan Hoca’yı kaleye geçiriyoruz eski kaleciymiş, futbol oynuyoruz beraber.Günün sonunda biraz yorgun,biraz hüzünlü ama mutlu bir şekilde yola koyuluyoruz.

Bu etkinlikte kulubümüze destekte bulunan herkese teşekkür ediyor,gerçek bir bayram yaşamak isteyen herkesi gelecek 23 Nisan için bekliyoruz.

Kemal AKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder