28 Nisan 2009 Salı

Nesin Vakfı


Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan. Bu cümleyi belki de ilk kez içimden gelerek söylüyorum. Bu 23 Nisan’da, 23 Nisan’ın gerçek bayram olduğunu anladım.23 Nisan bana klasik şiirler ,içi boş ,’Ah o mavi gözlerin,sarı saçların,nerdesin Atam’gibi sadece zorunluluk hissi ile yapılmış konuşmalar ve protokolü andırıyor.Ancak bu 23 Nisan farklıydı.Bu 23 Nisan bayramdı.

Danışman Hocamız İlhan Hoca’nın bizi bilgilendirmesi ve daveti ile 23 Nisan günü Atatürkçü Düşünce Kulubü üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Nesin Vakfı’na gittik. Vakıf diyince aklınıza öyle sıkıcı,kimsenin konuşmadığı,sıkı disiplinin olduğu bir yer gelmesin.Zaten orası Çocuk Köyü.Çocuk Köyüne vardığımızda 23 Nisan’ın çocuk bayramı olduğunu fark ediyoruz.Köyde 25 çocuk kalıyormuş,ancak o gün her yerde çocuklar var.Biz de onları görünce çocukluğumuzu hatırlıyor ve çocuk oluyoruz.Bazılarımız yüzünü boyuyor,bazılarımız balon şişiriyor,kaydıraktan kayıyoruz,tahterevalliye biniyoruz.Çocuklarla oyunlar oynuyoruz.Köyde kalan çocukların hazırladıkları tiyatro ve dans gösterisini izleyip onları alkışlıyoruz.Getirdiğimiz meyve fidanları dikiyoruz,gelecek sene meyvelerini yemeğe gideceğiz.İlhan Hoca’yı kaleye geçiriyoruz eski kaleciymiş, futbol oynuyoruz beraber.Günün sonunda biraz yorgun,biraz hüzünlü ama mutlu bir şekilde yola koyuluyoruz.

Bu etkinlikte kulubümüze destekte bulunan herkese teşekkür ediyor,gerçek bir bayram yaşamak isteyen herkesi gelecek 23 Nisan için bekliyoruz.

Kemal AKAN

21 Nisan 2009 Salı

Laiklik Günü

10 Nisan Laiklik Günü'nde okulumuzun her yerine astığımız yazılarla arkadaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçladık.

10 NİSAN LAİKLİK GÜNÜNÜN 81. YILDÖNÜMÜ

· 81 yıl önce 1928’de Anayasamızın ikinci maddesi
“Türkiye Devletinin dini İslamdır.” diyerek “Türkiye Cumhuriyeti’nin Din Devleti” gibi sayılmasına olanak sağlıyordu.
· Anayasamızın bu ikinci maddesi 1928 yılının 10 Nisan günü değiştirildi.
· Bu madde:
“ Türkiye Devletinin resmi dili Türkçe’dir. Başkenti Ankara’dır” biçiminde düzenlendi.
· Ardından bu ikinci maddeye 1937 yılında “laiklik” ilkeside eklenerek “Türkiye Cumhuriyeti”nin “laik” bir devlet olduğu Anayasa’da yer aldı.
· Son yıllarda laiklik üzerinde yapılan tartışmaların ve laikliği yıpratmaya yönelik çalışmaların farkındayız.
· Laikliğin ve bugünün önemini unutmamamızı diliyor, Laikliğin “81. Yıldönümü”nü kutluyoruz.
Atatürkçü Düşünce Kulübü


Kadın Araştırmaları Derneği’nin bugünkü Cumhuriyet Gazetesin’deki ilanından alıntıdır.

17 Nisan 2009 Cuma

Kulübümüz

Biz bu kulübü kurarken yapmamız gereken bir şeyler olduğuna inanarak ve bu doğrultuda yola çıktık. Atatürkçü düşünceyi savunmanın gerekliliğinin gün geçtikçe arttığını görüp de seyirci kalmak cumhuriyetimizin mirasçısı olan bizlere yakışmazdı. Biz de sesimizi duyurabileceğimiz, biz varız, düşünüyoruz ve bu cumhuriyet kurulurken var olan zihniyetten çok uzak olan her türlü adıma karşı da sessiz kalmıyoruz diyebileceğimiz bir kulüp kurmaya karar verdik ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaya başladık. Çalışmalarımızın somut görünümü 23 Nisan itibariyle başlayacak, biz de o tarihten itibaren yaptığımız her türlü etkinliği sizlerle paylaşacağız.

Kulübümüzü kurarken en büyük güvencemiz Tarih Öğretmenimiz Ali İlhan Gülek’ti. Türk gençliğinin böyle şeyler yaptığını görmek ve onlara yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapacağına emin olduğumuzdan ona danışman öğretmenimiz olma teklifini götürdük ve tahmin ettiğimiz gibi kabul etti.

Kulübümüzde 7 kişiden oluşan bir Yürütme Kurulu mevcuttur. Bu Yürütme Kurulu önümüzdeki sene resmi olarak hayata geçene kadar kulübümüzü yönetecek. Bu kurul dışında “Basın Takip, Türk Dil, Tarih, Resim, Tiyatro, Müzik, Yayın, Spor, Bilim ve Teknoloji, Çevre ve Belgesel Kurulları” kulübümüz bünyesindedir. Şu an itibariyle okulumuzdan 86 üyemiz vardır.

Çok büyük hedeflerle ve inançlarla çıktık yola. Daha yolun başında olduğumuzun ve hayal ettiğimiz birçok şey için sabretmemiz gerektiğinin farkındayız fakat başarmamak için hiçbir neden yok ve biz de bu doğrultuda yol aldıkça başaracağımıza inanıyoruz.

Türkan Saylan'a Mektup

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yapılan şu son olaylardan sonra onları desteklediğimizi anlatmak için Türkan Saylan'a bir mektup yolladık.

Sayın Türkan Saylan,

Biz Bahçeşehir Koleji Atatürkçü Düşünce Kulübü öğrencileriyiz. Bugün ülkemizde gerçekleşen olaylara, miras aldığımız Türkiye’nin gençleri olarak kayıtsız kalsaydık bu, hem bize hem de ülkemize yakışmazdı. Biz de bundan birkaç hafta önce Atatürkçü düşünceye sahip çıkıp, o yolda çalışmalar yapmak ve bugün tanık olduğumuz, 85 yıllık cumhuriyetimize yakışmayan olaylara karşı sesimizi duyurmak amacıyla kulübümüzü kurduk.

Biz bu kurulma aşamasında çalışmalarımıza başlarken haberlerde sizi ve ÇYDD’ye yapılanları gördük. Bu olay, aslında bugün yapılan birçok şeyin bir örneği fakat, baktık ki bu olaydan okumak isteyen arkadaşlarımız da etkileniyor, biz de -şimdiye kadar somut bir tepki verememiş olsak da- bu konuda arkadaşlarımıza yardım edebileceğimizi düşündük.

Bizler de sizin burs verdiğiniz öğrenciler gibi okulumuzdan her ay bir miktar burs alıyoruz. Bunu sizin okuttuğunuz öğrencilerle paylaşmak istiyoruz. Henüz bu konuda geniş bir çevreyle görüşmedik fakat eminiz kimse o öğrencileri yarı yolda bırakmak istemez. En azından her ay bir ya da iki öğrenciyi okutacak kadar yardım yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Duygusal ve bedensel olarak çok yorgun olduğunuzu tahmin ediyoruz. Bu yüzden de bu mektubu almak sizin için ufacık bir moral kaynağı olursa bizim için büyük bir mutluluk olacak.

Türk gençliği sizin ve düşüncelerinizin arkasındadır, gönlünüzü ferah tutun.

Sağlıcakla.

Bahçeşehir Koleji Atatürkçü Düşünce Kulübü Öğrencileri

15 Nisan 2009 Çarşamba

MERHABA!!

Kulübümüzün internete açılımı gerçekleşmiştir. Bundan sonra etkinliklerimizi, görüşlerimizi, panolarımızda yer alan yazıları buradan takip edebilirsiniz. Bu bilgisunarda(blog) yayınlanmasını istediğiniz her türlü öneriye açığız.